Close

August Marked

Trænger du til rigtig søndagshygge, så kom og besøg os på Lumby Mølle, hvor der dagen igennem vil være et væld af aktiviteter.

Fra klokken 10 til 16 er den 201 år gamle vindmølle centrum for det årlige marked, hvor det er muligt at gøre en god handel ved de mange kræmmere.

Bag møllen kører den store bloksav, og husflidsskolen i Allesø-Næsbyhoved Broby, demonstrerer hvordan man drejer og skærer i træ. På gårdspladsen er der udstilling og demonstration af gammelt kunsthåndværk og i haven holder kniplepigerne til.

Årets høst bliver tærsket på det gamle tærskeværk, så kom og bliv klogere på, hvordan høsten foregik for år tilbage. Motor og Veterantraktorklubben udstiller gamle traktorer og motorer. Og Veteran Nordfyn viser deres flot restaurerede sortplade køretøjer frem.

Der vil, som altid, være mulighed for at se møllen indefra, og vores guider står klar med en god fortælling om møllen og dens historie. 

Køb lodder i den altid velbesøgte blomstertombola, og vind planter til både ude og inde.

Når sulten melder sig, er det muligt at købe kræmmerpølser, øl og vand i Møllehaven. Der er også salg af madbrød, kaffe og den berømte møllekringle. Det hele kan nydes til tonerne af hyggelig spillemandsmusik, både formiddag og eftermiddag. I pausen underholder Otterup Folkedanserne, og alle er velkommen til at danse med.

I stuehuset er mølleboden åben, med salg af souvenirs, legetøj, is og møllevin mm.

Vi ses.

22. august 2021
10:00
16:00