Close

14. august 2018

Møllemarked på Lumby Mølle

Musik, folkedans, kræmmermarked og masser af udstillinger, danner rammen om årets Møllemarked ved den gamle vindmølle i Lumby.

For rigtigt mange er et besøg på Møllemarkedet ved Lumby Mølle nord for Odense en tradition. De kommer for at opleve den helt specielle stemning, der er i møllehaven i de flotte omgivelser ved Lumby Mølle. Søndag d. 19. august fra kl. 10 til 17, vil den 198 år gamle vindmølle være centrum for en lang række udstillinger og aktiviteter for både børn og voksne. Og uanset om man er til musik, kunsthåndværk eller mekanik, vil der være oplevelser.

I Møllehaven vil der være et anderledes kræmmermarked, hvor der IKKE sælges restpartier af plastiklegetøj og billige kopiprodukter fra østen. Her sælges kun hjemmelavede ting eller genbrugsting. Der vil også være et område med udelukkende kunsthåndværk og husflidsarbejde.

Efter en god handel på markedet, er der mulighed for at købe kaffe og møllekringle i Kaffestuen. I Mølleboden sælges der is, gammeldags legetøj og andre sjove ting, mens der i haven er salg af sodavand, fadøl og møllevin. Fra kl. 11.00 vil der være salg af de store populære kræmmerpølser fra grillen.

Musik og dans

I møllehaven vil der hele dagen igennem være lystig spillemandsmusik. Om formiddagen vil Langeskov Harmonikaerne underholde, mens Otterup Harmonikaerne vil spille om eftermiddagen. I pausen vil Otterup Folkedanserne danse folkedans, som alle kan deltage i.

I Møllen vil der være rundvisning, og møllen kører hvis vinden er kraftig nok. Man kan også komme ud på den netop restaurerede omgang, og se nærmere på det fine arbejde.

På 1.sal vil der være udstilling af modelbiler, hvor der også vil være mulighed for at prøve at køre med bilerne.

På gårdspladsen er der blomstertombola hvor der kan vindes flotte blomster, sponsoreret af de lokale gartnere.

Fåreavlere og sorte nr.plader

I parken bag ved møllen vil der også være masser af aktiviteter.

Fynske Fåreavlere vil have deres eget minimarked hvor der vil være udstillinger og stande, hvor man kan se og købe alt der har med får at gøre.

Og så er der Sortplade træf! Veteran Nordfyn har inviteret en masse flotte veteranbiler, der alle er med sorte nr.plader. De vil tage opstilling i parken bag møllen.

I parken bag møllen vil årets høst blive tærsket på gamle tærskeværk, mens Motor og Veterantraktorklubben Fyn udstiller gl. traktorer og motorer.

Så mød op på Lumby Mølle denne søndag og oplev en ægte markedsstemning som i møllens ungdom – og så er der gratis adgang!!!

14. august 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *